3 tipy, jak vybrat ketonovou dietu

Ketonová dieta, někdy také ketodieta, je velkým hitem posledních let. Díky této redukční dietě zhubli již tisíce lidí, a to ženy i muži každého věku. Pokud i vy přemýšlíte nad tím, že ji vyzkoušíte, pak vám nesmí uniknout následující článek. Připravili jsme pro vás 3 tipy, jak vybrat ketonovou dietu, se kterou budete maximálně spokojení.

Jak uspět v hubnutí

Cvičíte, ale nedaří se vám hubnout? Omezujete se v jídle, ale cifra na váze se ne a ne hnout? Ketodieta by vám mohla pomoci. Je ale důležité, abyste dodržovali určité zásady. I když najdete na redukční režim, ale porušíte je, podrazíte si tím nohy a váš pokrok pošlete do věčných lovišť.

Co je tedy potřeba dodržovat, abyste zhubli? Kromě změny stravování je to také dostatek pohybu a tekutin. Nemusíte trhat rekordy v posilovně. Nicméně je dobré navyknout si na to nějaký pohyb mít, přinejmenším chviličku každý den. U ketodiety je výhodou, že nemusíte cvičit, a kila přesto jdou dolů raketovou rychlostí.

Dále je důležitá pravidelnost. Nevynechávejte jídla. Pokud si myslíte, že tak zhubnete rychleji, zahráváte si s ohněm. Vyhladovíte a přepadne vás vlčí hlad. Potom opravdu hrozí, že přestanete dodržovat jídelníček a zhřešíte. Navíc, vyhladovělé tělo si přebytek kalorií okamžitě uloží na horší časy. Ve formě tuku.

V neposlední řadě je důležité u vašich nových návyků zůstat. Jakmile skončíte s ketodietou, nevracejte se zpět do zajetých kolejí. Pokud to tak uděláte, riskujete jojo efekt. A to je strašák každého dietáře.

Posviťte si na jídelníček

Dieta keto by měla nabízet pestrý jídelníček, který obsahuje všechny chody, a to sladké i slané. Nespokojujte se jen s proteinovými drinky. Chtějte i proteinové těstoviny, tyčinky a další vychytávky. Díky naplánovanému jídelníčku s připravenými jídly budete mít jistotu, že v hubnutí uspějete. Nemusíte si dělat starosti s vymýšlením, co budete vařit. Ne každý má v hlavě nutriční obsah potravin a ví, co se během keto může a co už ne.

Příprava jídel by měla být snadná. Výhodou je manuál pro přípravu, který vám prozradí, co a jak. Stravovací plán by měl být samozřejmostí. Ať pěkně víte, co kdy jíst. Dívejte se také na to, zda je jídelníček bohatý na vitamíny a minerály. Důležitá je i vláknina.

V neposlední řadě by jídla měla být chutná. Čtěte recenze a zajímejte se. Uvědomte si, že na ketodietě budete delší dobu. Určitě se nechcete delší dobu trápit něčím, co vám nechutná a musíte se nutit. Vždyť i na tom závisí váš úspěch.

Zákaznická podpora

Firmy, které nabízí ketodiety, vám prodávají nejen produkt, ale i službu. Chtějte proto nakupovat u takové společnosti, která o zákazníka pečuje. Kromě telefonní linky a emailu by měli mít i nějakou formu online podpory. Výhodou jsou také instruktážní videa či YouTube kanál a další sociální sítě. Skrze ně se můžete propojit s celou komunitou, která se do hubnutí pustila stejně tak odvážně, jako vy.

Cena

Ač by nás cena měla zajímat jako úplně poslední, bývá to většinou finální parametr, podle kterého se rozhodujeme. Cena základního balíčku ketodiety začíná již okolo 1500 Kč. Za program na delší časové zaplatíte něco málo přes 3000 Kč.  Záleží na tom, na jak dlouho chcete ketodietu pořídit.

Stanovte si cíl a podle toho vybírejte. Na keto se v optimálním případě za dodržení všech podmínek hubne okolo 3 až 5 kg za týden. Nejlepší je orientovat se podle ceny za jedno jídlo. Ta se pohybuje zpravidla okolo 40 až 50 Kč.

Vyjděte z našich 3 tipů – jídelníček, podpora zákazníka a cena. Uvidíte, že si vyberete přesně takovou ketodietu, která vám pomůže dosáhnout vaší vysněné postavy. A to bez stresu a hladovění. Pak už stačí jen dodržet zásady úspěšného hubnutí a výhru máte v kapse!