Jaké jsou naše představy o zásnubách? Jaká je realita?

Každá dívka už od malička sní o tom, jak si pro ni jednou přijede princ na bílém koni, požádá ji o ruku a budou spolu žít dlouhý a šťastný život. Realita je mnohdy dost odlišná, místo prince na bílém koni přijde obyčejný, ale hodný muž, během společného života pak budou muset překonat spoustu nástrah.

Krásná a velká svatba je sen mnoha žen

Jak by také ne. Už od malička koukáme na pohádky, kde si udatný jinoch musí svou vyvolenou zasloužit. Překoná každou nástrahu, udolá draka, zažene urozeného nápadníka, kterého jeho milá nemiluje. Konec dobrý, všechno dobré. Jak romantické.

Když vyrosteme z pohádek, začneme sledovat romantické filmy, které se od pohádek v mnohém neliší. Chybí snad jen ten drak. Když přijde na zásnuby, naše oko u televizní obrazovky nezůstane suché.

Muž si žádost o ruku dlouho a pečlivě plánuje. Když nastane den D, pozve partnerku do restaurace, ve které se domluvil s kuchařem a zásnubní prstýnek nechal schovat do dezertu nebo na dno skleničky s přípitkem.

Jak probíhají zásnuby ve skutečnosti?

Zásnuby nezahrnují jen samotnou žádost o ruku s prstýnkem a pugétem bílých květin v ruce. Ještě nedávno šlo o velkou rodinnou oslavu, která měla svá pravidla. Otec nevěsty tehdy oznamoval zasnoubení tak, že zacinkal lžičkou na skleničku a všem zúčastněným sdělí tu krásnou novinu. Dnes se od toho upouští. Jak probíhají zásnuby krok za krokem?

 Nejdřív si musíte najít toho pravého partnera

Láska je krásná věc, obzvlášť, když ji sdílíte s chytrým a milým protějškem a na svět se díváte stejnýma očima. Když začnete přemýšlet o společné budoucnosti, zkuste si představit, jak spolu budete vycházet třeba za 20 let. Máte do budoucnosti stejné plány? Opravdu se milujete?

Jste připraveni vzdát se svobody?

Svatba je velká věc a závazek na celý život. Jste na tak důležitý krok oba připraveni? Jste ochotni spolu překonávat všechny zkoušky, které vám život připraví?

Zdroj: fotobanka

Teď přichází na řadu zásnubní prsten

Když přijde na zásnuby, měla by žena dostat od svého snoubence zásnubní prsten a kytici bílých květů. Dřív dostávali prsten i muži, dnes už tomu tak většinou není a žena svému snoubenci předá jiný osobní dárek.

Zásnubní prsten bude žena nosit celý život, proto by měl být nejen krásný, a i ideálně odpovídat jejím představám, ale taky kvalitní. Nevyplatí se na něm šetřit, však ho bude nosit dlouhé roky.

Nenašli jste žádný, který splnil jak vaše představy, tak sny vaší milé? Pak si můžete vyrobit zásnubní prsten na zakázku. Musíte ale počítat s tím, že je třeba výrobu konzultovat se zlatníkem a také nechat prsten vyrobit, takže si ho hned neodnesete s sebou. Než se tak stane, vymyslete mu skrýš, kam ho dáte, než ho navléknete své snoubence.

Náš tip: Investovali jste do prstýnku nemalé peníze? Zdobí ho cenný drahokam? Pak se určitě vyplatí prstýnek pojistit a pohlídat si, jakou na něj máte záruku.

Vyberte ten pravý čas na žádost o ruku

Taková žádost o ruku se vyslovuje většinou jen jednou za život, měla by to být nezapomenutelná chvíle pro vás oba. Buďte kreativní, vše naplánujte do nejmenšího detailu, včetně času a místa, kde se zeptáte partnerky, zda si vás vezme. Jsou totiž chvíle, kdy se to opravdu nehodí. Bude to romantická, tradiční nebo originální žádost o ruku? Náš tip na závěr: Buďte připraveni na vše. Život neplyne tak, jak si ho naplánujeme a situace se z vteřiny na vteřinu může změnit. Připravte si i záložní plán.