Žaluzie patří i na dům, kde bydlí malé děti

Děti jsou pro nás impulzem do dalších dní, vnáší do našich životů radost, ale i starost. Jejich kousky nás umí rozesmát i rozplakat, dokud je člověk nemá, nedokáže si celou řadu věcí představit. Když jsou rodiče v očekávání, zažívají nekonečnou radost, jakmile se ale děti narodí, začne se ta radost mísit s obavami.

O děti se už napořád budeme bát, takže nám rázem přijde, že nikde není bezpečno, a to ani doma. Mohou spadnout z pohovky, zakopnout o práh, vypadnout z okna, nebezpečné se nám zdají i žaluzie. Postarat se o jejich bezpečí je pro nás tím nejdůležitějším úkolem, opravdu se ale musíme bát i žaluzií? Ne, když si pořídíme ty správné.

Žaluzie se postarají o stínění interiéru

Když se řekne slovo žaluzie, většina z nás si vybaví okno, na kterém je nainstalované stínění, které má za úkol bránit pronikání slunečních paprsků do našich domovů a také jejich přehřívání. Jejich dalším úkolem je postarat se o naše soukromí, když vsadíte na venkovní žaluzie, pak mají i bezpečnostní úkol. Jsou totiž nainstalované na okna z exteriéru a tvoří další bariéru pro nezvané hosty.

Zdroj: fotobanka

Interiérové nebo exteriérové žaluzie?

Když přijde na už zmiňovanou bezpečnost, určitě jsou lepší volbou ty exteriérové. Jde o moderní architektonický prvek, který se dá instalovat jak na rodinné domy, tak byty v paneláku, mají široké lamely, které můžete nastavit dle svých potřeb a vám umožní nerušený pohled ven, zvenčí už je tomu ale naopak.

Snižují také hluk okolního prostředí, takže se vy i děťátko můžete v klidu prospat i během dne, zabrání až 80% prosvitu slunečních paprsků. To znamená, že interiér nezastíní zcela, až do úplné tmy. Vybrat si můžete manuální i motorové ovládání, spolehnout se můžete i na dlouhou životnost.

Pokud se vám exteriérové žaluzie nelíbí, nebo je prostě jen nechcete a dáváte přednost těm interiérovým, pak nešetřete na investici do dálkového ovládání žaluzií. Smyčky a šňůry u klasických žaluzií v sobě ukrývají poměrně značné riziko, i při hře se do nich dítě může nechtěně zamotat. Že už je doma máte? Pak myslete na aretaci řetízku, díky které je šňůra vždy napnutá a nevznikne prostor pro to, aby se dítě za volnou šňůru zachytilo.

Žaluzie si můžete nechat vyrobit na míru

Nabídka žaluzií je rozmanitá, ať už jde o interiérové nebo exteriérové žaluzie. Pokud jste se rozhodli pro ty do interiéru, můžete vybírat mezi hliníkovými žaluziemi, které jsou aktuálně nejpopulárnější, luxusními dřevěnými žaluziemi a také látkovými žaluziemi či plissé. Ať si vyberete kterékoli z nich, můžete si vybrat nejen jejich vzhled, ale i rozměry. Můžete si je nechat vyrobit na míru vašim oknům, a to i těm atypickým. Totéž platí pro venkovní žaluzie.