Jak na omlazení pleti?

Čas nejde zastavit, během života toho hodně zažijeme. Všechny prožitky se nám propíší do tváře, kde je působení času nejvíc vidět. Objevují se první vrásky, o kterých by někdo řekl, že jsou známkou zkušeností, jiného ale trápí a přemýšlí, jak se jich zbavit a pleť zase obměnit. Patříte do druhé skupiny? Poradíme vám, jak na to!

První projevy stárnutí můžeme pozorovat už po 25. roce věku

Za vznikem vrásek nestojí jen nepříjemné prožitky a smutek, ale i radost a štěstí. Smějeme se už od mala, od stejné doby se někdy i mračíme. Není tak divu, že se první projevy stárnutí pleti mohou objevit už po 25. roce věku, my pak začneme přemýšlet nad tím, jak na omlazení pleti?

Kde se vrásky berou?

Vrásky si většina z nás spojuje se stářím, a je to tak. S trochou nadsázky je můžeme označit za zub času, který se projeví na naší pleti, jejich vznik je spojený se ztrátou elasticity a množství kolagenu v naší kůži. Na začátku jsou jen drobné linie, které se postupně prohlubují, až se z nich stanou vrásky. Vznikají intenzivními stahy mimických svalů, ke kterým dochází při všech našich činnostech, nejvíce je můžeme pozorovat kolem očí, úst, nebo při mračení mezi obočím.

Víte, že za jejich vznikem není jen ztráta elasticity pleti, na jejich vzniku se částečně podílíme i my naším životním stylem? Nemalý vliv na ně má i stres, který nás dennodenněprovází, nedostatečný pitný režim, kouření, nezdravé stravování, nedostatek pohybu, špatné trávení, nedostatečná hydratace pleti, nebo u nás žen i to, že kolikrát jdeme večer spát s neodlíčeným make-upem.

Zdroj: fotobanka

Nedejte vráskám šanci

I když se jim nedá tak úplně vyhnout, můžeme jejich projevy minimalizovat. Úplně prvním krokem je smířit se s tím, že vrásky budou naší součástí, berme je spíš jako přednost a říkejme si, že kdo se mladě cítí, ten tak i vypadá. Co dál?

  • Dodržujte pitný režim. Naše tělo je z velké části tvořeno vodou, nejen pocením o ni přicházíme. Dehydratace se projeví nejen bolestí hlavy, ale i suchou pletí a hlubšími vráskami, proto si hlídejte, abyste v průběhu dne dostatečně pili.
  • Snažte se minimalizovat stres a pravidelně se hýbejte.
  • Hlídejte si vyvážený a pestrý jídelníček, vyhněte se fast foodu, průmyslově zpracovaným potravinám a přesoleným pokrmům.
  • Dostatečně spěte, nezapomínejte ani na odlíčení.
  • Zajděte za dermatologem, který vám doporučí, jak vaši pleť zregenerovat, hydratovat a odstranit její nedostatky. Možná doporučí i omlazení pleti laserem, kyselinou hyaluronovou nebo jinou cestou. Nebojte se toho, chcete se přece zase cítit sebevědomě a krásně, netrápit se pytli pod očima a vráskami.