Jablečné muffiny s mnoha variacemi

Muffiny jsou u nás doma velmi oblíbenou pochoutkou, ale pokud jsem udělala neplněné muffiny, přišly mi hodně suché a druhý den i tvrdé. A pak jsem díky kamarádce objevila tento recept a nyní se o něj s Vámi podělím. Jedná se o recept, ve kterém namísto druhé várky mouky dáte ovoce nebo zeleninu dle Vaší chuti. V tomto receptu jsou 2 hrnky jablek, ale vy si je můžete nahradit dvěma hrnky cukety, mrkve… Vyzkoušejte různé variace a uvidíte, která Vám bude nejlépe vyhovovat. Díky této ovocné/zeleninové složce, jsou muffiny vláčné i další den.

Takže co budeme potřebovat?

2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky nastrouhaných jablek
1 hrnek cukru krystal
¾ hrnku oleje
1 lžíce skořice
1 prášek do pečiva
špetku soli
3 celá vejce
kakao dle uvážení (není nutné)

Postup je velice jednoduchý – vše smícháme dohromady a nalijeme do formy na muffiny. Dáme péct na 180°C a kontrolujeme špejlí, zda jsou muffiny uvnitř dopečené. Na závěr posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat. Stejně jako u jiných receptů na muffiny i zde můžeme dovnitř dát například čokoládu.

Dobrou chuť přeje Soňa J.