Jak zhubnout problematické partie?

Zima je za námi a venku panuje jaro. Sice se to občas nezdá, ale léto se blíží a s ním i období, kdy odhodíme teplé svršky. Ty vystřídají tílka, sukně, šaty, kraťasy a plavky. Na první dobrou se to zdá jako sen, jenže pak přijde vystřízlivění. Letní oblečení bývá lehké, často upnuté a taky odhaluje tělo. Tím pádem ukáže i všechny nedostatky, zejména na problémových partiích. Co s tím?

Každý z nás má na těle místo, se kterým není úplně spokojená

Asi se mezi námi nenajde ta, která by se svojí postavou byla naprosto spokojená. Každá má na těle nějakou nedokonalost, nebo si to aspoň myslíme. Tu jde o bříško, tu o boky, stehna nebo lýtka. To všechno jsou problémové partie, na kterých se usazuje přebytečný tuk. Ráda byste se ho zbavila, ale nevíte jak? Poradíme vám nejen jak na hubnutí boků, ale i dalších partií.

Tip číslo jedna: Začněte úpravou jídelníčku

Asi to taky znáte. Ráno vstanete, zamžouráte do zrcadla a pár minut věnujete úpravě svého zevnějšku. Takhle přece nemůžete mezi lidi, nějaká ta úprava je prostě nutností. Jenže z chvilky je několik minut, připravovat si snídani, na to už není čas. Stačí, že ji musíte připravit dětem. Rychle tak sníte to první, co vám přijde pod ruku, ideálně ještě cestou.

Takhle se ale kil navíc nezbavíte. Najděte si chvilku na snídani, vždyť to je základ celého dne. Nezapomínejte ani na dopolední a odpolední svačinu, oběd, večeři. Zamyslete se i nad tím, co jíte.

Součástí jídelníčku by měla být zelenina i ovoce, z makroživin sacharidy, proteiny i tuky. Jenže v jakém poměru? Za normálních okolností přijímáme poměrně dost sacharidů, navíc těch jednoduchých, které jsou rychlým zdrojem energie. Ty nespotřebované se v těle ukládají a tělo se pro ně vrátí.

Kdo ale chce zhubnout, ten by měl příjem sacharidů snížit a nahradit je bílkovinami. Tělo už nebude sacharidy využívat jako zdroj energie, sáhne do vlastních tukových zásob a vy budete hubnout.

Zdroj: fotobanka

Tip číslo dva: Cvičte celé tělo

Ať chcete zhubnout bříško, boky, stehna nebo lýtka, nikdy byste neměli cvičit jen tuto jednu konkrétní partii. Cvičit musíte celé tělo, aby to přineslo nějaký výsledek. Zaměřte se na komplexní cviky a zapojujte velké svalové skupiny. Dosáhnete tím většího energetického výdeje i kalorického deficitu a zhubnete.

Že pohyb teprve zařadíte na denní pořádek? Pak rozhodně hned nemusíte vyrážet do posilovny, začněte třeba plaváním, jógou, svižnými procházkami nebo jízdou na kole. Postupně zvyšujte zátěž a třeba se vydáte i do té posilovny.

Tip číslo tři: Nezapomínejte ani na spánek

Regenerace je pro naše tělo nesmírně důležitá, nejlépe probíhá v noci, během spánku. Musí ale jít o kvalitní a ničím nerušený spánek. Tělo bude spokojené a pustí postupně všechny tukové zásoby, kterých se chcete zbavit.

Tip číslo čtyři: Dodržujte pitný režim

Dostatečný a pravidelný pitný režim je důležitý za každé situace, napadlo by vás, že má vliv i na hubnutí? Voda dokáže zasytit jako jídlo, navíc podpoří metabolismus a vy budete lépe spalovat. Navíc se tělo skládá hlavně z vody a její nedostatek řeší zadržováním, což se projeví v pase i dalších partiích. Dejte přednost čisté vodě a čajům, slazeným limonádám a alkoholu se vyhýbejte.