Plánujeme dětský pokoj

V poslední době se stále více rodičů zamýšlí nad tím, co si pořídit do svého domova či bytu. Správně je zajímá to, z čeho je vyrobený nábytek a podlahy, jaká je životnost a zda je vše zdravotně nezávadné. Do perfektních produktů se totiž vyplatí investovat, nejsme pak nuceni každých pět let utrácet další prostředky za obnovu. To, co je opravdu kvalitní, nám bude sloužit dobře a dlouho. 

Podlahu vybíráte navždy

Nábytek a vybavení budete zřejmě v dětském pokojíku obnovovat a dokupovat častěji podle toho, jak dítě poroste a budou se měnit jeho potřeby. Vyměnit podlahu je však náročné a drahé, dá se ovšem zvolit krytina, která vydrží dvacet třicet let jako nová, a bude přitom splňovat náročná estetická i zdravotní kritéria. Do takové investujte, věřte – vyplatí se to.

Zdroj: fotobanka

Pro děti to nejlepší

Malé děti si hrají nejvíce na zemi. Pro malá kolínka a citlivé ručičky chceme pohodlnou, bezpečnou, teplou a nepříliš tvrdou podlahu, kterou bude snadné udržet v čistotě. Prach a roztoči jsou totiž zdroji alergenů a mohou být příčinou atopických ekzémů i astmatu. Podlaha, která se snadno vytře vlhkým mopem je proto ideální volbou. Požadavky na teplo, pohodlí a krásu splní nejlépe podlahy dřevěné. Moderní třívrstvé podlahy nevrzají a budou dobře sloužit v dětském pokoji batolat, školáků i náročných dospívajících osobností. Dobře se kombinují s jakýmkoli vybavením, přírodní materiál navozuje klid a pohodu a především pod nimi můžete mít podlahové topení

Zdroj: fotobanka

Vinyl do dětského pokoje? Ano, ale ten rigidní

U vinylových podlah existují obavy, zda se z nich nebudou uvolňovat výpary zdraví škodlivých chemikálií. Těchto rizik se nemusíte obávat v případě rigidních vinylových podlah, které patří do množiny zdravotně nezávadných, atestovaných krytin.

Co je to „rigidní“? Slovo rigidní znamená tuhý, nepoddajný a termínem rigidní vinyl se rozumí nový, moderní typ podlah, jejichž základem je minerální (kamenné) jádro. Na je teprve speciální technologií nanesena vrstva vinylu a odolný ochranný lak. Už z toho je zřejmé, že životnost takových podlah je v řádu desítek let. Ale především jsou to podlahy pro děti maximálně vhodné, jsou totiž bezpečné, neklouzavé a odolají i kolečkům autíček, kostičkám stavebnice a dokonce i psím drápkům.

Pokud vyberete design přírodního dřeva, ručíme vám za to, že návštěvy nebudou s to rozeznat, že nejde o skutečné dřevo. I tyto rigidní vinyly můžete pokládat na podlahové topení, jsou k tomu přímo určeny. Rigidní vinylová podlaha je také voděodolná a tak se můžete spolehnout, že vám vydrží celý život a to nejen v dětském pokoji, ale i v kuchyni, koupelně nebo obývacím pokoji.

Při výběru podlahy do dětského pokoje se tedy vždy ptejte na následující vlastnosti.

Podlaha by měla být

  • zdravotně nezávadná
  • hypoalergenní
  • dostatečně příjemná a teplá
  • tichá, nevrzající
  • pohodlná
  • neklouzavá
  • přírodní
  • snadno udržovatelná
  • vhodná na podlahové topení.

Pokud si s výběrem ani potom nebudete vědět rady, můžete si nechat zaslat vzorky různých  podlah vyhovujících těmto kritériím a vybrat si pohodlně doma, co by se vám pro vaše děťátko líbilo nejvíce.