Dopřejte si bylinnou ženskou napářku

Vaginální napářka je téma, o kterém se moc nemluví a je to velká škoda, protože její přínosy jsou ohromné. Díky ní si můžete srovnat menstruační cyklus i se zbavit obtěžujících migrén souvisejících s menstruací.

Vaginální napářka se nazývá různě – ženská bylinná napářka, v-steam, vaginalsteaming, herbalsteaming, yonisteam – vždy jde ale o stejný princip, který využívá poznatky z hydroterapie a aromaterapie.

Přínosy ženské napářky

Blahodárných účinků ženské bylinné napářky je mnoho, ale pojďme si shrnout ty největší. Díky napářce docílíte celkové očisty dělohy a odstraníte toxiny z těla. Díky tomu dosáhnete vyrovnané hladiny poševního pH a zabráníte tam zápachu intimních míst. Pokud trpíte na časté záněty a mykózy, tak díky napářce vyřešíte i tyto nešvary.

Dalším významným přínosem napářky je zlepšení cirkulace v oblasti dělohy a srovnáte si menstruační cyklus. Pokud trpíte na bolesti při menstruaci nebo na migrény spojené s menstruací, tak i toto napářky mohou vyřešit.

Kromě zmíněných fyzických přínosů má napářka i duševní význam. Díky napářce si uděláte chvíli jen pro sebe, kterou si užijete relaxací a odpočinkem.

Jak napářka probíhá

Bylinná napářka je velmi jednoduchá a je jen na vás, zda si pomůžete pouze věcmi z domova nebo zda investujete do speciálních židliček s otvorem.

Do vařící vody přidáte směs bylin určených k napářce. S jejich výběrem vám pomou ve specializovaných prodejnách a samozřejmě záleží na vašem subjektivním výběru vhodné kombinace.

Mezi používané byliny patří maliní, kontryhel, řebříček, růže, měsíček, kopřiva, levandule či dubová kůra.

Následně si nad páru vycházející z hrnce sednete tak, aby pára šla na vaše intimní partie. Aby pára zároveň neutíkala zbytečně pryč, přikryjte se dekou.

A pak už jen relaxujte, odpočívejte a užívejte si teplé terapie pro vaše zdraví!

Autor: Soňa J.