Podle čeho vybírat hodinky pro děti?

Pokud se rozhodnete pořídit dětem hodinky, vybírejte takové modely, které budou odpovídat věku dítěte a jeho potřebám. Pro děti mladší nemusíte volit zrovna modely nejdražší. Mladší děti hodinky často někde zapomínají nebo je snadno rozbijí.

Hodinky pro děti mladšího věku

V tomto případě se jedná spíše o záležitost módní, děti chtějí být IN a od hodinek neočekávají velké množství funkcí.

Vybírejte takové modely, které budou barevné a s veselými dětskými motivy, avšak cenově přijatelné. Zkuste vybrat takový model, který bude mít nadčasový design. Děti oblíbené motivy často střídají, co se jim líbí dnes, nemusí být hitem za půl roku.

Velkou roli hraje také materiál. Vhodnou volbou je pevnější plast či silikon, u pásku pak to může být také textil. Děti nejmladší určitě uvítají hodinky opatřené suchým zipem, které se snadněji zapínají. Zpočátku volte raději hodinky ručičkové, mladší děti by mohly mít s určováním času pomocí digitálních modelů problémy.

Delší životnost budou mít rozhodně hodinky vodotěsné, nejsou sice určené pro potápění, ale drobné nehody spojené s vodou přežijí. Co se sklíčka na ciferníku týká, sáhněte do nabídky takových modelů, které mají sklíčko minerální. Je pevnější a má delší životnost.

Od věci nejsou ani modely obsahující GPS lokátor , díky němuž máte přehled, kde se zrovna vaše ratolest nachází. Velkým pomocníkem je též SOS tlačítko, které po zmáčknutí ihned odesílá aktuálního polohu.

Hodinky pro děti staršího věku

V případě, že budete vybírat modely pro děti starší, můžete sáhnout do nabídky hodinek sportovního typu. Nejsou určené pouze pro aktivní sportovce, ale nabízejí některé zajímavé funkce, jež se dají využít i v běžném životě. Kromě toho jsou robustnější a pevnější. V poslední době jsou oblíbené i „chytré hodinky“, jež mohou fungovat třeba jako doplněk k mobilnímu telefonu.