Tvořte s dětmi obrázky z písku

Potřebujete zabavit své ratolesti a přemýšlíte nad tím, co by se jim asi líbilo? A co třeba obrázky z písku? Písek je materiál, který nabízí kreativní aktivity nejen na pískovišti, ale také doma. Tvorba obrazců či mandal z barevného písku je skvělá činnost, která zabaví celou rodinu a navíc vytváří prostor pro odpočinek a relaxaci.

Proč vyzkoušet vytvářet obrázky z písku?

Tato zajímavá zábava podporuje kreativitu a dětskou představivost. Díky ní můžete děti nejen učit ladit barvy, ale také trénujete jejich zručnost a trpělivost.

Kromě toho není tato aktivita náročná na pomůcky. Barevné písky i šablony obrázků se dají snadno pořídit na internetu nebo v papírnictví. Výhodou těchto šablon je, že místa určená pro písek, jsou již potřená lepidlem, postačí jednoduše odstranit papír a můžete začít písek nanášet. Pro menší děti můžete zvolit obrázky s většími plochami pro vyplnění. Pokud si šablony obrázků tvoříte sami, je ještě potřeba štěteček a lepidlo. Druhý štětec využijete na odstranění barevného písku z míst, kde není nanesené lepidlo. Ideální je, pokud si pod obrázek pořídíte pevnou podložku větších rozměrů.

Jak začít tvořit?

Pokud jste si pořídili již předpřipravené obrázky, postačí opatrně odstraňovat papír z místa, ke je nanesené lepidlo a následně pak opatrně vsypávat barevné písky. Pomocí štětce pak jen odstraníte přebytečný písek.

Jestliže jste se rozhodli vytvořit si obrázek vlastní, nejprve jej musíte tužkou nakreslit, pak postupně do jeho jednotlivých částí nanášíte lepidlo a následně vsypáváte barevné písky.

Tvoříte-li obrázky s většími dětmi, můžete vyzkoušet třeba mandaly. Pro ty budete potřebovat ještě navíc kružítko a pravítko. Jestliže s tvorbou teprve začínáte, můžete si šablony mandal pořídit již předpřipravené. Jakmile děti získají potřebnou zručnost, určitě se pustí do výroby mandal vlastních.