Proteinová bomba jménem kuřecí bábovka

Kdo říká, že bábovka musí být jen sladká? Kuřecí bábovka je velmi chutnou obměnou oblíbeného sladkého dezertu a překvapíte nejednu návštěvu. Navíc tím připravíte díky surovinám v ní obsažených dezert plný proteinů, což jistě mnoho vašich známých velmi ocení

Jaké suroviny budeme potřebovat?
4 kuřecí prsa
2 vejce
1 lžičku červené papriky
½ lžičky citronové kúry
¼ lžičky soli
2 lžíce nakrájené slaniny
1-2 stroužky česneku
¼ hrníčku sýru
½ hrníčku celeru
¼ hrníčku červené cibule

A jdeme na to
Nejprve si zapneme troubu na 176 °C, aby se nám rozehřála. Kuřecí prsa omyjeme a uvaříme či osmažíme na pánvi. Důležité je, aby kousky masa byly nakrájené na menší kousky a nebyly syrové. Maso nezapomeňte osolit, případně upravit tak, jak vám chutná. Uvařené (případně osmažené) maso vložíme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Výběr sýra a množství česneku záleží na vaší chuti. Směs promícháme, postačí vidlička či ruce.
Připravenou směs nandáme do formy na bábovku, kterou předtím pořádně vymažeme máslem a posypeme moukou, abychom zabránili tomu, že se nám kuřecí bábovka bude přichytávat ke stěnám formy.

A pečeme…
Kuřecí bábovka se peče cca 30-35 minut. Jakmile kuřecí bábovka zezlátne, vyjmeme ji z trouby a necháme cca 15 minut vychladnout. Poté vyklopíme z formy, nakrájíme na jednotlivé kousky a můžeme podávat.

Různé variace
Kuřecí bábovka je příjemnou změnou pro ty z vás, kdo pečou často, a již jim došli nápady na sladké dezerty. Také je to vhodná pochoutka pro mlsouny, kteří milují sladké a zároveň si hlídají svou postavu. Pokud si ji zamilujete a rádi byste menší změnu, můžete namísto bábovkové formy použít formu na muffiny. Z výše uvedeného množství uděláte cca 6 větších muffinů.