Doplňky stravy na hubnutí

V lékárnách nedůvěřivě koukáme na přeplněné regály plné doplňků slibujících rychlé zhubnutí. Jak poznáme, které jsou ty účinné a které jen lákají zákazníky líbivou reklamou, ale účinek nemají?

Doplňky stravy na hubnutí
Důležité je si nejdříve vysvětlit tento pojem. Jedná se opravdu jen o doplněk, tzn. že doplňuje vyvážený jídelníček a sportovní aktivitu a maximalizuje tak naši snahu zhubnout. Mnoho žen si bohužel chybně myslí, že užíváním doplňků zhubnou, aniž by musely změnit svůj životní styl. Je to rozšířený mýtus a rozhodně nevěřte nikomu, kdo vám tvrdí, že díky zázračným tabletám nemusel měnit jídelníček ani cvičit a zhubnul 20 kg.

Typy doplňků
Náš trh nabízí několik druhů doplňků. Jedním z nich jsou tablety, Ty snižují chuť k jídlu, ale také snižují vstřebávání živin, což vede k nižšímu vstřebávání vitamínů a minerálů. Díky tabletám na hubnutí se cítíme plnější a snižujeme tedy náš denní příjem jídla.

Další možností jsou oblíbené koktejly na redukci váhy. Na trhu existuje velké množství příchutí, a tedy si můžete zvolit tu značku a příchuť, která vám nejvíce bude sedět, Výhodou těchto koktejlů je to, že nahradí některé z jídel a vy tak nemusíte řešit například svačinu do práce. Další nespornou výhodou je, že díky nim doplňujete tekutiny, což je při hubnutí velmi důležité.

Posledním známým typem doplňků na hubnutí jsou redukční čaje, které stejně jako koktejly napomáhají dodržovat pitný režim, a navíc dodávají tělu vitamíny a minerály.  

U koktejlů a čajů se řiďte hlavně tím, aby vám chutnaly. Neměli byste je pít se znechucením.

Jsou doplňky pro mě?
Asi těžko byste našli ve svém okolí ženu, která je 100% spokojená s tím, jak vypadá. Doplňky stravy jsou určené všem ženám, které chtějí podpořit svůj proces zhubnutí, a hlavně jej urychlit. Pokud budete dodržovat dávkování a držet se pokynů v příbalovém letáku, nemohou vám tyto doplňky uškodit. Je však důležité se vždy rozhodovat na základě vašeho zdravotního stavu a přihlédnout k možným alergiím.

Účinné doplňky
Každé tělo je jiné, a proto nelze napsat všeobecný přehled účinných doplňků. Při výběru se ale zaměřte na tyto věci:
Doplňky slibující rychlé zhubnutí či označené jako zázračné nekupujte – jedná se o lživou reklamu, doplňky tato označení nesmí používat.
Vybírejte doplňky známých ověřených značek.
U nápadně levných doplňků buďte opatrní. Je lepší si připlatit.
Účinné látky na hubnutí jsou následující: L-karnitin, kofein, výtažky zeleného čaje, bobule Acai berry, chitosan či rozpustná vláknina. Při výběru doplňků tedy sledujte, zda obsahují některou z těchto účinných látek.