Jak zhubnout stehna?

Léto je v plném proudu, sluníčko svítí a my se svlékáme do tílek, šortek, sukní a plavek a odkrýváme části těla, které jsou jinak pěkně ukryté. Při tom nejedna z nás zjistí, že není tak úplně spokojená s tím, co vidí. Trápí vás silná stehna? Poradíme vám, jak je zhubnout!

Stehna trápí hlavně ženy

Snad každá z nás na svém těle najde část, se kterou není tak úplně spokojená. Některou trápí břicho, jinou zadek, další zase ta stehna, která se nevejdou do kraťas a možná se na nich dokonce objevily i dolíčky. Pokud i vy patříte mezi ty, které mají silnější stehna, můžete si s trochou nadsázky i pogratulovat. Zhubnout stehna patří mezi ty jednodušší cíle.

Tuk se u žen ukládá do stehen častěji než u mužů, je to dáno hormony. Za ukládání tuků právě do stehen totiž může hormon estrogen, pány trápí testosteron, který se postará o ukládání tuků do břicha.

Jak zhubnout stehna?

Chcete se zase vejít do svých oblíbených kalhot a zatočit i s celulitidou? Máme pro vás pár tipů, jak na to.

Zdroj: fotobanka

Tip číslo jedna: Změňte jídelníček

Kdo chce zhubnout, tomu musí být jasné, že bude muset změnit i svůj jídelníček. Hubnutí jde se změnou stravování ruku v ruce, důležité je jíst zdravě a pravidelně.

Mnoho z nás některá jídla vynechává, ráno nesnídá a pak se to večer snažíme dohnat. No a po čem sáhneme? Po nějakém polotovaru nebo jídle plném sacharidů, protože se cítíme úplně vyšťavené. Tudy ale cesta nevede. Nebo vlastně vede, ale do opačného cíle.

  • Začněte jíst pravidelně, ideálně v odstupu zhruba 3 hodin. Den začněte snídání, pokračujte svačinou, obědem, svačinou a večeří.
  • Snižte příjem sacharidů a nahraďte je kvalitními bílkovinami a zdravými tuky.
  • Zkuste třeba nízkosacharidovou dietu. Když tělu přestanete dodávat sacharidy jako zdroj energie, bude muset sáhnout po jiném zdroji, tedy po vašich tukových zásobách.
  • Jezte pomalu, každé sousto pořádně rozžvýkejte.
  • Zařaďte na jídelníček libové maso, nízkosacharidovou zeleninu a ovoce, semínka, ořechy a různé mléčné výrobky.
  • Zapomeňte na přílohy jako je pečivo, klasické těstoviny, brambory a rýže, nejezte ani sladkosti.
  • Dodržujte pitný režim, ideálně v podobě čisté vody nebo bylinkových čajů. Rozlučte se se slazenými limonádami.

Tip číslo dva: Hýbejte se

Bez pohybu to také nepůjde. Dobrým začátkem je svižná chůze. Všude, kam to jde, choďte pěšky. Postupně, jak se bude zlepšovat vaše kondice, můžete přidat i běh a začít cvičit. Mezi osvědčené cviky na stehna patří dřepy, výpady a sklapovačky.

Tip číslo tři: Buďte trpělivá

Znáte to. Trpělivost růže přináší. Stejně, jako nějakou dobu trvalo, než vám stehna zesílila, bude nějakou dobu trvat, než je zhubnete. Očekávat zázraky přes noc je nesmysl. Buďte trpělivá, zdravě jezte, minimalizujte příjem sacharidů, hlídejte si příjem proteinů, hýbejte se a nevzdávejte se. Uvidíte, že se té vysněné postavy dočkáte. Jen to prostě chce vydržet.