10 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH BODŮ PŘI PLÁNOVÁNÍ SVATBY

Svatba je velký životní milník, který si mnoho z nás plánuje už od dětství. Přestože může být organizace svatby zábavná, je také náročná a vyžaduje plánování a organizaci. Zde je deset nejdůležitějších bodů, které byste při plánování své svatby neměli opomenout.

  1. Dát si první schůzku s wedding plánovačem:

I když si myslíte, že můžete plánovat celou svatbu sami, schůzka s wedding plánovačem vám může ušetřit spoustu stresu a času. Mnoho svatebních plánovačů má zkušenosti s plánováním svateb a mohou vám poradit, jak si naplánovat svatbu tak, aby odpovídala vašim představám a rozpočtu.

2. Vybrat si termín svatby:

Vybrat si správný termín pro svatbu může být velmi důležité, zejména pokud plánujete svatbu v sezóně, kdy jsou kapacity svatebních sálů a jiných míst k dispozici velmi omezené. Pokud plánujete svatbu na méně populární datum, můžete získat slevy na pronájem místa a další svatební služby. Navíc třeba zimní svatba může být zcela neotřelou záležitostí, tak proč ji nevyzkoušet?

3. Zvolit vhodné místo pro svatbu:

Vybrat si místo pro svatbu může být náročné, ale je to jeden z nejdůležitějších prvků celého dne. Musíte zvolit místo, které bude vyhovovat vašim požadavkům, jako je velikost, poloha, styl a kapacita.Zvažte, zda chcete svatbu v zahradě, na pláži, v hotelu nebo jiném neobvyklém místě. Důležité je mít na paměti počet hostů a především rozpočet.

4. Vytvořit rozpočet pro svatbu:

Nejdůležitějším krokem při plánování svatby je určení rozpočtu. Rozpočet ovlivní mnoho faktorů, jako je počet hostů, místo konání, dekorace, jídlo a nápoje, květiny a další.Svatba může být velmi drahá a může snadno překročit váš rozpočet. Proto je důležité si stanovit rozpočet na samém začátku plánování svatby a držet se ho.

5. Vybrat vhodné oblečení:

Vybrat si oblečení pro svatební den může být zábavné, ale také náročné. Musíte si vybrat svatební šaty, oblek nebo jiné oblečení pro svatební hosty, které bude odpovídat stylu a tématu vaší svatby.Zvažte svůj osobní styl a vkus a nebojte se vyzkoušet různé styly. Nezapomeňte ani na téma vaší svatby.

6. Výběr dodavatelů:

Výběr dodavatelů je také velmi důležitým krokem. Zvažte, zda chcete najmout kadeřníka, vizážistu, fotografa, DJ nebo hudební skupinu. Hledejte doporučení a zkontrolujte si reference. Pokud je to jen trošku možné, požadujte osobní setkání, navštivte např. svatbu, kde DJ hraje, ať máte přesnou představu o jeho práci. Cena nemusí být spolehlivým faktorem pro určení kvality!

7. Seznam hostů:

Seznam hostů je klíčovým faktorem při plánování svatby. Určete si počet hostů a zvažte, zda se jedná o svatbu pro rodinu a blízké přátele, nebo velkou společenskou akci. Počet hostů se bude jistě odvíjet od rozpočtu. Také zvažte, jak to udělat např. s kolegy. Pokud je pozvete, budou pozváni i jejich partneři či partnerky (tzv. 1+1), nebo s těmi počítat nebudete?

8. Jídlo a nápoje:

Jídlo a nápoje jsou důležitým prvkem každé svatby. Zvažte, zda chcete formální stolování nebo uvolněnou atmosféru s pohoštěním a koktejly. Podle vašich požadavků a možností rozpočtu se pak bude odvíjet styl cateringu. Mějte na paměti, že svatbu si mají všichni užít! A to platí i pro snoubence a jejich nejbližší. Poslední večer před svatbou jistě nechcete trávit přípravou obložených mís… Myslete na to!

9. Dekorace:

Dekorace jsou dalším důležitým prvkem svatby. Zvažte, jaký styl byste chtěli mít a jak by měla vypadat výzdoba.

10. Svatební den:

Svatební den samozřejmě bývá pro nevěstu velmi stresující. Mějte plán, jak bude vypadat váš den, od oblékání a úprav až po večeři a taneční zábavu. Je dobré mít po ruce někoho, kdo vám může pomoci a ujistit se, že všechno probíhá hladce.

Nezapomeňte, že svatba je o vás a vašem partnerovi. Mějte na paměti svůj vztah a to, co vám na sobě obou záleží. Snažte se užít si svého dne a nechat se unášet romantikou a láskou, kterou k sobě máte.