Vitamín C a jeho pozitivní účinky

Vitamín C se stává většinou první volbou, když je člověk nachlazený, unavený a nebo jen třeba potřebuje celkově zregenerovat. Jaké účinky má ale ve skutečnosti?

Detox

Užívání vitamínu C se doporučuje během jarního detoxu, podílí se totiž na odbourávání a neutralizaci škodlivých látek v těle.

Proti stárnutí

Céčko patří mezi antioxidanty, účinně působí proti volným radikálům, kteří způsobí zrání pokožky. Askorbáty (soli obsazené především v citrónu) podporují kolagen v těle, který podporuje krásnější pokožku a pomáhá proti vráskám. Pleť je lesklejší, zářivější. Navíc díky protizánětlivým účinkům pomáhá s nedokonalostí pleti.

Pomáhá při obrannyschopnosti těla

Vitamín C je nejznámější díky svým pozitivním účinkům pro správnou činnost imunitního systému, díky kterému dokážeme s bakteriemi a viry bojovat. Velkým přínosem je při hojení ran a při výskytu zánětlivého onemocnění.

Pigmentové skvrny

Pomáhá při snížení tvorby melatoninu a tím pomáhá eliminovat výskyt pigmentových skvrn.

Pomáhá nám myslet

Je velmi nápomocný při vstřebávání železa do krve, tím způsobuje lepší výkonnost, koncentraci a lepší odolnost vůči stresu.

Vitamín C, stejně jako spoustu dalších vitamínů, si tělo neumí vyrobit samo a je zapotřebí ho zařadit ve správných potravinách do svého jídelníčku. Během náročného období je možné užívat vitamín C v lékárenských přípravcích. Při jeho nedostatku se můžou objevit vážné zdravotní komplikace.