Jablečno-čokoládová pomazánka tety Monči

Dnes tu pro vás mám recept, který milují nejen děti! Všichni jsme milovníci čokolády, a hlavně děti, tak jsem si jednou lámala hlavu, čím dceři, a vlastně i nám dospělým, zpestřit snídaně a svačiny. Mám úžasnou kamarádku, která je, můžu říci, domácí průkopnicí zdravých alternativ nejen pro děti. A ta přišla s úžasnou zdravou „nutellou“! Ráda bych se s vámi o tento dokonalý recept „tety Monči“, jak mu říkáme, s jejím dovolením podělila.

Budeme potřebovat:

  • cca 1kg jablíček
  • 100 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • kokosový cukr podle chuti

A následovně postupujeme takto:
Oloupaná jablíčka zbavená jadřinců chvíli povaříme v hrnci pod pokličkou do změknutí.
K změklým jablíčkům přidáme 100 g vysokoprocentní hořké čokolády a 2 lžíce kakaa. Dosladit můžeme i jiným sladidlem, ale pokud chceme opravdu zdravou alternativu, použijeme kokosový cukr a osladíme dle našich chutí. Vše kompletně chvíli povaříme, dokud se přidané ingredience nerozpustí. Následně tyčovým mixérem mixujeme do konzistence pomazánky. Hotovou pomazánku vlijeme ještě horkou do skleniček např. od přesnídávek, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a pak uchováváme. Věřím, že vám, tahle zdravá alternativa bude moc chutnat a začněte ji dělat pravidelně! Dobrou chuť!