Téma měsíce: Zdravé vlasy

Noční můra všech žen. Vlasy, prvek těla, který zaujme ostatní jako první, Vlasy o nás spoustu věcí napovídají, Mnoha žen je se svými vlasy nespokojena. Máte-li vlasy jemné, nepoddajné, slabé, suché, lámavé, bez lesku je čas s tím začít něco dělat.

V životě ženy je spousta faktorů, které kvalitu vlasů ovlivňují. Jde především o věk a životní styl. Zásadními změnami prochází vlasy během hormonálních změn. Těhotenství, porod, kojení i pozdější klimakterium. Naše vlasy také stárnou díky naší životosprávě. Vlasy potřebují dostatek živin nejen z vlasových přípravků, ale také z našeho jídelníčku. Pokud jste milovnice cigaret, jistě vaše vlasy podpoří ukončení Vaší závislosti.

Chceme-li vlasy podpořit, je vhodné je nejen posílit, ale zpomalit i ostatní procesy stárnutí vlasů. Jako je jejich řídnutí, oslabení, suchost a lámavost. V dnešní době je na trhu lékáren a v síti salónů několik účinných přípravku, které obsahují keratin a koenzym Q10. Vhodné je doplnit i hydratační přípravky.

Šampóny, kondicionéry nestačí!

Udělejte si čas na své vlasy a alespoň jednou měsíčně dopřejte svým vlasům lázně. Doplňte klasickou péči o své vlasy i výživnými maskami, kterou zakoupíte v drogériích i lékárnách. Popřípadě zvolte vlasová výživová séra, která se aplikují přímo na pokožku hlavy a vyživují tak vlasové cibulky přímo.

Styling – úprava vlasů

Úprava vlasů

Nejen ženy po třicítce, ale každá žena, která si upravuje vlasy fénem, by měla ve své zásobě mít Termo-spreje. Tyto spreje si užívají bezprostředně před vysoušením a ochraňují vlasy před vysokými teplotami fénu.

Součástí správného fénu je ionizér, který nastavíte teplotu fénu. Vhodný pomocník je i difuzér, který udržuje vlasy v dostatečné vzdálenosti od zdroje tepla. Při vysušování se soustředíme na kořínky, jelikož slabé konce vlasů se snadno přesuší a dochází ke jejich třepení.

Barvení

Pokud přijde doba a objeví se šediny, žádná žena nechce otálet a sáhne po barvě. Je-li to nutné vyhledejte kvalitní barvy pokud možno bez amoniaku. Na trhu jsou již šetrné barvy s omegaplex technologií, která nepoškodí vlasovou strukturu. Na internetu je řadu skupin zabývající se přírodními barvami. POkud si nevíte rady, poraďte se s odborníkem.

Regenerace zevnitř

Pro správný růst vlasů doplňte svůj jídelníček o vejce, ořechy, sýry. Zaměřte se na přísun vitamínu B5, který je obsažen v celozrnných výrobcích, fazolích, rýži a pivovarských kvasnicích. Dalšími důležitými prvky je zinek, biotin, železo a kyselina listová. Váš jídelníček by měl tedy obsahovat ovoce, zeleninu, mléko, ryby, drůbež a sóju. Poradit se můžete i se svým lékárníkem a zvolit i vhodné doplňky stravy.