Letní jídelníček pro každého

V letních měsících se všichni spíše zaměřují na zdravý životní styl a k němu jídelníček rozhodně patří. Často se snažíme právě v létě jíst zdravě, lehce a omezit těžká a tučná jídla. Jako jsou například smetanové omáčky, majonézy, vepřové ovary apodně.

Na internetu je nepřeberné množství inspirací a receptů na studené polévky, různé varianty zeleninových salátů, domácích limonád, které nám dodají potřebné minerály, vitamíny a dostatek tekutin v horkých letních dnech.

Díky současné době, kdy je na trhu dostatek čerstvých a kvalitních surovin si můžeme dopřát jídelníček, který potřebujeme.

Snídaně

V létě jsou ke snídani vhodné kvalitní bílé jogurty, které doplníme o čerstvé ovoce, jako třeba jahody, borůvky, ostružiny, rybíz. Podle chuti můžeme přidat ořechy, med, sirupy, chia semínka, vločky nebo kukuřičné lupínky.

Oběd

Osvěžující zeleninové saláty, které můžete doplnit o kus masa, kuřecí stripsy, sýry nebo krutony. Existuje celá řada surovin, která vám umožní různé variace. Nemusíte nutné zůstat u cézaru, šopáku nebo řeckého salátu.

Večeře

Letní měsíce jsou často doprovázeny různými společenskými akcemi, rodinnými večery nebo jen přátelským posezením. Proto se často uchyluje ke grilování. Na grilu můžeme připravit maso, zeleninu, houby, pečivo. Chceme-li potěšit hosty, připravíme předem naložené maso s grilovanou zeleninou a domácím dipem.

Potěšit je v teplém počasí můžeme také ledovou kávou, frappém, domácími drinky a nebo limonádou. Domácí limonádu můžeme připravit nejen z ovoce, ale také ze zeleniny, nejčastější je okurková.

Zdatnější jedinci se pustí do přípravy domácího sorbetu nebo zmrzliny. Dostačující varianta je ovocný pohárek s javorovým sirupem.